O nobilă misiune caritabilă pentru ajutorarea armatei ucrainene





O nobilă misiune caritabilă pentru ajutorarea armatei ucrainene 
din partea locuitorilor satului Boian
Deşi acţiunile caritabile au luat amploare, mai ales în ultimele luni, bucovinenii noştri, milostivi şi generoşi, adună nu doar alimente pentru armata ucraineană, ci îi sprijină şi pe refugiaţii din infernul din estul ţării. Astfel, din iniţiativa primarului  Gheorghe Demenciuc, săptămâna precedentă, românii din Boian
au colectat o cantitate mare de produse  cu termen de păstrare de lungă durată şi mijloace băneşti pentru militarii bucovineni şi nu numai, care luptă în Lugansk. Astfel, printre cei mai generoşi, antrenaţi în nobila misiune de colectare şi ajutorare a militarilor ce luptă în războiul din Donbas, de data aceasta au fost gimnaziştii de la CIE „Gimnaziul Boian”, conduşi de directoarea Svetlana Hauca, elevii de la ŞM Boian, în frunte cu directoarea Angela Botă, colaboratorii instituţiei preşcolare locale „Luminiţa”, împreună cu directoarea P. Juc, directorul adjunct al SRL „Izvoraşul”, Nicolae Hauca. Boincenii, ca şi toţi  bucovinenii, sunt săritori la nevoie,  împărtăşesc durerea cu acei ce şi-au pierdut liniştea şi fericirea, de când şi-au petrecut fiii, fraţii şi soţii la război, de aceea sunt gata oricând să le acorde ajutor celor ce luptă în regiunile separatiste.
     După cum a mărturisit primarul Gheorghe Demenciuc, comunitatea din Boian a adunat un microbuz plin cu conserve din carne şi peşte, slănină, carne, salate, gemuri, ţigări, paste făinoase etc.  Copiii de la instituţiile amintite le-au transmis ostaşilor şi desene, scrisori, în care şi-au exprimat admiraţia şi mândria faţă de eroii care apără ţara. Ajutorul de binefacere a fost preluat de militari şi transportat la locul destinaţiei, în Lugansk, unde luptă şi trei români din s. Boian. Gheorghe Demenciuc a concretizat că acţiunea caritabilă nu e prima, căci toamna precedentă boincenii, prin intermediul Crucii Roşii, au transmis militarilor de pe frontul din Donbas medicamente, produse alimentare, mijloace băneşti etc., şi nu va fi ultima, deoarece zeci de locuitori ai satului i s-au adresat pentru a acorda ajutor atât militarilor din zona operaţiunilor antiteroriste, cât şi persoanelor refugiate din regiunile de conflict armat.

Sursa: Zorile Bucovinei
Citiți materialul integral aici: www.zorilebucovinei.com

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii