„Îmi place să lucrez cu oamenii şi pentru oameni” – Elena Nandriș
„Îmi place să lucrez cu oamenii şi pentru oameni”
Elena Nandriș, primarul satului Mahala, raionul Noua Suliţă
- Activitatea de primar într-un sat atât de mare ca Mahala nu-i deloc uşoară, însă m-am obişnuit să rezolv probleme complicate, să nu mă eschivez de povara responsabilităţii. În primul an mi-a fost greu, acum îmi vine cu mult mai uşor, deoarece ceea ce fac, fac din suflet. Îmi place să lucrez cu oamenii şi pentru oameni.
Mai întâi am fost şefă a Grădiniţei din sat. M-am dedicat cu trup şi suflet acestui lucru şi am înţeles că pentru a avea succes trebuie să procedezi în felul următor: când dimineaţa ai închis portiţa de la casă şi te-ai pornit la serviciu - să uiţi de grijile casnice şi ale familiei, iar seara, când închizi uşa biroului şi revii acasă, să laşi la o parte problemele de la serviciu.
Deşi am o vechime de muncă de 35 de ani, îmi place să ţin cont de sfaturile oamenilor. Mă bucur că am reuşit, în ultimul timp, să creez 35 noi locuri de muncă şi majoritatea pentru  femei.  În  sferele  socială,  învăţământ  şi de ocrotire a
sănătăţii din Mahala majoritatea covârşitoare a angajaţilor sunt femei.
În ziua aceasta de sărbătoare îmi doresc mie, ca femeie, mamă, bunicuţă, sănătate şi pace. Dacă va fi pace în ţară, le vom rezolva pe toate. Atunci când toţi ai casei sunt sănătoşi, de con­sacri cu totul cauzei, pe care ţi-au încredinţat-o oamenii.

Libertatea Cuvântului
Foto: Nicolae Hauca

Comentarii

Activitățile noastre

Imagini vechi din Costiceni și alte sate

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media