Săptămâna limbii române la ȘCG din Ostriţa-Mahala
Săptămâna limbii române la Școala Medie de cultură generală din Ostriţa-Mahala

« În lume orice limbă cântă,
Bogată şi frumoasă,
Ce doar în limba noastră
Suntem la noi acasă. »
Grigore Vieru
Limba română este plăcerea de a-ți exprima gândurile, sentimentele și durerea prin sfânta slovă românească. Limba română nu este un stil artistic, Ea este viață, istorie și salvarea noastră.
Perioada zilelor 16-20 februarie în ȘCG din satul Ostrița-Mahala a fost proclamata Săptămâna Limbii Române. Coordonatorii acestei săptămâni Gostiuc E. și Gostiuc N. au pregătit o serie de activități. Elevii claselor a 2-a au avut onoarea de a deschide seria de momente artistice cu un buchet de poezii scrise de Grigore Vieru.
Marți elevii au vizitat o expoziție de versuri dedicate Limbii române. De asemanea  românașii  au avut
ocazia să asculte versurile elevilor - Marina Cobrac (clasa 5), Irina Nica (clasa 6) și Marina Scutelnic (clasa 7). Miercuri elevii au vizionat o expoziție de desene sub genericul „Mama, Pacea, Copilaria”. Joi a avut loc o prezentare a revistei orale pe tema: „O țară, o casă, un grai - Atât mi-e de-ajuns pentru trai” (V.Romaniuc).
Vineri elevii clasei a 9-a au pregatit eseuri, prin intermediul cărora ne-au vorbit despre importanța Limbii române în viața poporului nostru. Informații utile, lucruri noi, impresii, emoții au stăpânit ziua de încheiere a acestei săptămâni.

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media