Stălineşti – campioana regiunii Cernăuţi

Stălineşti – campioana regiunii Cernăuţi
Echipa de volei din localitatea Stălineşti (raionul Noua Suliţă) este noua campioană regională de volei, învingând în finală echipa Şcolii Sportive pentru Copii şi Juniori nr. 4 din oraşul Cernăuţi. Este primul mare triumf pentru echipa din Stălineşti în Liga bucovineană de volei.
Stălineşti a reuşit să ţină jocul sub control şi a făcut unele concluzii în urma experienţei obţinute în semifinală, în timpul întâlnirii cu Dankivţi. În meciul pentru locul al treilea, favoriţii, echipa  Dankivţi,  au
învins formaţia Universităţii Naţionale din Cernăuţi, scor final 3:1. Pentru cernăuţeni a evoluat veteranul voleiului şi fotbalului local, Dumitru Semeniuc.
După cele două meciuri de volei a avut loc premierea învingătorilor, dar şi a celor mai buni jucători din echipe. Cel mai bun jucător al echipei Universităţii Naţionale din Cernăuţi a fost numit Iuri Tesliţki, cel mai bun pasator – Anatol Siniţki (Şcoala Sportivă pentru Copii şi Juniori nr. 4), cel mai bun jucător al competiţiei în genere – Alexandru Buzdugan din Stălineşti. Acest jucător evoluează în Liga Superioară pentru Barkom din oraşul Lviv.
Au fost, de asemenea, menţionaţi unii jucători tineri, cel mai activ dintre ei fiind Marius Ponevschi de 15 ani, elev în clasa a 9-a la Şcoala medie din Stălineşti. Marius a fost titular şi a reuşit să demonstreze un joc bun. Pentru şcoala sportivă a participat Serghii Tureţchi, care este cunoscut în mediul bucovinean ca un bun atlet. De menţionat că Liga bucovineană de volei a fost organizată de centrul regional „Sport pentru toţi” din iniţiativa lectorului Universităţii din Cernăuţi, Ivan Vascan.


Libertatea Cuvântului

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media