La Noua Sulița a fost lansat un volum de poezii semnat de poetesa Sofia Roșca

La Noua Sulița a fost lansat un volum de poezii semnat de scriitoarea 
Sofia Roșca din satul Marșinți.

În data de 11 martie în raionul Noua Sulița a avut loc un eveniment deosebit de o importanță majoră pentru toți admiratorii poeziei românești. În această zi de primăvară, poetesa, artista amatoare și meșterița populară din Sofia Roșca a prezentat cititorilor săi, o minunată carte de poezii care se intitulează: „Vai, ce mare Bogăție…”.
La invitația doamnei Sofia, la acest eveniment de suflet au fost prezenți mai mulți oaspeți de seamă. Printre cei care au luat cuvântul dorindui putere de muncă și creație sau enumerate lucrătorii primăriei satului Marșinți, reprezentanții administrației raionale de stat Noua Sulița, reprezentanți ai consulatului general al României la Cernăuți, scriitori, oameni de vază, ziariști, prieteni apropiați, etc.
Cea mai mare bogăție oricărui om pe lume a mărturisit doamna Sofiei Roșca sunt copiii, iar de două ori mai mare sunt nepoții. Poezia în inima dumneaei la fel are un loc aparte. Ea a spus oaspeților săi că atunci când înșiră pe hârtie versuri, ori mai mult când le citește în fața oamenilor are o mare satisfacție sufletească. Dumnezeiescul dar de a scrie poezii îi are din perioada copilăriei sale. Prima sa poezie, care se intitulează „Primăvara” a fost scrisă la vârsta de opt ani.
Foto: Ala Mazur

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Comentarii