La Noua Sulița a avut loc etapa zonală a concursului regional de orchestre de copii al școlilor de muzică din regiunea Cernăuți.

La Noua Sulița a avut loc etapa zonală a concursului regional de orchestre de copii al școlilor de muzică din regiunea Cernăuți.
У Новоселиці відбувся зональний етап областного конкурсу дитячих оркестрів музичних шкіл Чернівецької області.
La 17 mai 2016, în incinta casei raionale de cultură din Noua Sulița, a avut loc etapa zonală a concursului regional de orchestre de copii al școlilor de muzică din regiunea Cernăuți.
Printre participanți ai acestui concurs, la ediția din acest an s-au numărat cinci orchestre de copii ale următoarelor școli muzicale din regiunea noastră: Noua Sulița, Costiceni, Podvirna, Herța și Horbova.
Tinerii instrumentiști, dirijați cu măiestrie de conducătorii săi, au ținut să le prezinte membrelor juriului câte piese renumite din arealul creației compozitorilor ucraineni, români și europeni, precum și melodii tradiționale de la țară.
Scopul acestui concurs constă în promovarea și dezvoltarea culturii muzicale în rândul adolescenților. Concursul prevede o largă implicare a copiilor și tinerilor în activitatea cercul artistic de creație, participare în orchestrele de fanfară, propagarea muzicii naționale și internaționale.