Promoţia anului 1967 a Școlii din Costiceni, a ajuns la cel de-al 50-lea frumos jubileu.

Promoţia anului 1967 a Școlii din Costiceni, a ajuns la cel de-al 50-lea frumos jubileu.
În frumosul anotimp al lunii mai, şcolile şi-au îmbrăcat hainele de sărbătoare, s-a încheiat anul de învăţământ, au loc examenele, apoi spre sfârşitul lui iunie - balul de absolvire.
Învăţătorul este soarele care emană căldură, lumină, seamănă cunoştinţe şi educă elevii în spiritul binelui şi frumosului, dragostei faţă de limbă şi neam.
 Misiunea învăţătorului este să ajute elevii să-şi aleagă calea cea dreaptă, profesia iubită, ca să aibă succese în viaţă şi să reuşească în toate.
Orice elev poartă în suflet chipul profesorului drag.
S-au depănat anii... Cea de-a opta promoţie a claselor a 10-a A şi B a Şcolii medii „Ion Vatamanu” din Costiceni, raionul Noua Suliţă, promoţia anului 1967, a ajuns la cel de-al 50-lea frumos jubileu.
Eu, fostă elevă a şcolii şi colegă a clasei a 10-a A, Iulia Captari-Bidaşcu, cât şi a clasei paralele a 10-a B, îi felicit din suflet pe toţi foştii colegi care sunt acasă, cât şi pe cei care soarta i-a aruncat departe de meleagul natal, de casa părintească, de şcoala dragă, dorindule tot binele din lume, ani mulţi de viaţă, sănătate, succese în toate şi bucurii de la cei dragi.
În faţa învăţătorilor dragi, care mai sunt cu noi, ne aplecăm capetele şi le sărutăm mâna, exprimând adânci şi sincere mulţumiri pentru munca depusă în educaţia noastră.
Mulţumim primelor învăţătoare, Profira Gr. Nicorici şi Maria A. Captari, precum şi diriginţilor de clasă, Zinaida S. Codiţa şi Andrei V. Nicorici (cu părere de rău, care nu mai este printre noi).
Stimaţi învăţători! Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi - foştii elevi cu 50 de ani în urmă. Pentru munca şi devotamentul pe care l-aţi manifestat în activitatea nobilă de învăţător, vă doresc, din numele foştilor elevi, sănătate, doar bucurii în sânul familiei, tihnă în suflet şi tot binele din lume.
Dragi învăţători, /Bunii noştri profesori,
Ninge toamna cu iubire /Numai pentru voi.
Dragi învăţători, /Sfinte sărbători,
Vă aducem azi în suflet /Cerul plin cu flori.
Ne-închinăm de sănătate/ Astăzi pentru voi.

Iulia Captari-Bidașcu

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii