Anii de şcoală – ani cu povești și vise…

Anii de şcoală – ani cu povești și vise…

Anul acesta, ca și în fiecare an, la început de făurar Școala medie de cultură Generală din Tărăsăuți, raionul Noua Suliță, şi-a îmbrăcat haina de sărbătoare şi și-a așteptat în prag feciorii şi fiicele demult plecaţi în lumea mare. Aceasta e ziua când absolvenții revin la şcoală cu recunoştinţă şi cu cupa realizărilor şi a performanţelor pe care le-au atins datorită cunoştinţelor şi valorilor acumulate aici, în școală.
Am avut ca oaspeți așteptați la întâlnire promoțiile anilor 1978, 1988, 1993, 1998, 2003, 2008, 2013. Ei au revenit la școală, în cuibul plin de-nţelepciune, unde au crescut adevăraţi oameni ai acestui neam.
Cu multă căldură sufletească oaspeții au fost întâmpinați de organizatorii sărbătorii – elevii claselor a 11. Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți s-a adresat directorul școlii, d-na E. Negruța, în care i-a îndemnat pe toți oaspeții să se simtă ca acasă. Ne-am bucurat nespus să-i avem alături, să le ascultăm sfaturile, să ne purtăm paşii prin împărăţia copilăriei şi adolescenţei absolvenților, unde au ars luminiţe multicolore, acolo unde a capătat sens lumea reală.
Foștii elevi, printre care și Antonie Moisei, adjunct al decanului «relații internaționale» a Facultății de istorie, științe politice și relații internaționale a Universității Naționale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți; Arcadie Moisei – învățător emerit al Ucrainei; protoiereul Adrian al bisericii din Tărăsăuți, care au vorbit despre realizările obţinute, și-au amintit despre profesorii dragi, despre colegii de clasă. Elevii școlii au pregătit un program de concert voluminos. 
Aniversări, zile frumoase… Aceste zile nu le vom uita niciodată… Păcat că aceste clipe nu le putem întoarce înapoi şi nimic din ceea ce-a fost nu va mai fi… au rămas doar amintirile… Din cele auzite, toții am înțeles că învăţătura este o avere, o comoară fără de preţ şi o frumuseţe aleasă și fiecare an de școală este un vers din al vieții poem.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii