Din dragoste pentru Eminescu, o ardeleancă a cusut manual poezia „Luceafărul” pe pânză

Din dragoste pentru Eminescu, o ardeleancă a cusut manual poezia „Luceafărul”, pe o pânză din cânepă de șapte metri lungime
Performanța demnă de Cartea Recordurilor îi aparține unei femei în vârstă de 71 de ani, pe numele ei Maria Todor, din Cugir, județul Alba, România, care în decursul a aproape trei ani a reușit să coasă pe pânză întreaga capodoperă a marelui poet Mihai Eminescu - poemul Luceafărul.
Ideea demnă de tot respectul a venit femeii după ce a recitit poezia, mai ales că Mihai Eminescu era poetul ei de suflet. Astfel, a reuşit să memoreze întregul poem, în timp ce-l ţesea pe pânza lungă de şapte metri.
Femeia, de loc din satul Ponor, din Munţii Apuseni (Ţara Moţilor) a învăţat pe meleagurile natale să ţeasă la război, să coasă şi să croşeteze. După 25 de ani de muncă la Uzina Mecanică din Cugir, ieşită la pensie, Maria Todor şi-a adus aminte de vechile îndeletniciri învăţate în casa părintească şi s-a reapucat de treabă.
Din mâinile ei au ieşit nu numai texte scrise pe pânză, cum ar fi rugăciuni, proverbe sau poezii, ci şi costume populare.
Foto: Vasilica Todor







Trimiteți un comentariu

0 Comentarii