„E sărbătoare și răsună muzica”. Spectacol de excepție de Ziua satului Vancicăuți

„E sărbătoare și răsună muzica”. 
Spectacol de excepție de Ziua satului Vancicăuți
(8 noiembrie 2019)

Locuitorii satului Vancicăuți, dar și oaspeți din localitățile vecine, au avut parte de o sărbătoare inedită. Vinerea trecută, cocazia prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie (protectorul și apărătorul sătenilor), lume multă, frumoasă la chip și la suflet, a fost invitată în după amiaza zilei în căminul cultural, unde s-a desfășurat un frumos și reușit spectacol artistic.

Scenariul propus de ziua satului era împodobit cu cântece, poezii, dansuri populare și moderne. Pe scenă au urcat artiști amatori, instrumentiști, tineri și copii talentați, care au încântat inimele spectatorilor cu un repertoriu deosebit și bogat.

La concert a evoluat: Ansamblul de muzică populară de la Școala de muzică din CosticeniAnsamblul Folcloric „Ghiocelul” al Căminului Cultural din Vancicăuți, soliști locali, tineri artiști de la școala și grădinița din localitate.

Oaspeți la sărbătoare au fost Ansamblul folcloric „Armonia” din Mahala, însoțit de primarul localității Elena Nandriș și Ansamblul folcloric „Țărăncuța” din Marșenița, împreună cu interpreta și poeta Sofia Roșca. Artiștii bucovineni au prezentat publicului câteva cântece de jos și voie bună, dar și de dragoste de țară, iar țărăncuțele basarabene au venit la Vancicăuți cu o trăistuța muzicală de cântece bătrânești de pe valea Prutului, dar și cu poezii declamate de doamna Sofia Roșca.

Ziua a fost una specială întrucât anul acesta s-au împlinit 135 de ani de la înființarea Bisericii „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” (zidită în 1884). Totodată, în 2020 se împlinesc 585 de ani de la prima atestare documentară a satului Vancicăuți care datează din 1435.
Valea Prutului


Spectacol de excepție de Ziua satului Vancicăuți



Școala de Muzică din Costiceni



Ansamblul „Armonia” din Mahala



Ansamblul „Tărăncuța” din Marșenița


Ansamblul „Ghiocelul” din Vancicăuți 
























































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii