Victimele deportărilor staliniste, comemorate la Roșa-Cernăuți


Pe data de 11 octombrie a.c. în preajma sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului pe stil vechi, în suburbia Roșa a orașului Cernăuți, din inițiativa Societății ,,Golgota” a românilor din Ucraina și cu susținerea Bisericii locale, condusă de Părintele Ioan a fost organizată o Slujbă Bisericească, un Parastas și un miting-recviem în memoria Martirilor Neamului românesc, localnici din Roșa, care au fost deportați în Siberia, Kazahstan și Carelia Finlandeză și nu s-au mai întors la vatra strămoșească.

Manifestarea a fost onorată de Consulatul General al României la Cernăuți prin prezența doamnei Carmen Iliescu, consulul României la Cernăuți și a domnului Adrian Dragomir.

„În condiții de pandemie, bravii gospodari de la Roșa, totuși au găsit cuviința să-i comemoreze pe acei ce și-au pierdut viața în străinătate și în condiții insuportabile doar de aceea că erau români, și-au iubit limba, tradițiile și credința. Veșnica lor pomenire”, ne-a comunicat președintele Societății „Golgota”, domnul Vasile Rauț.
Trimiteți un comentariu

0 Comentarii