A trecut la cele veșnice Mihai Șeremet, un reputat medic chirurg originar din Costiceni

Tragică pierdere în lumea medicală cernăuțeană. S-a stins subit din viață medicul chirurg cernăuțean Mihai Șeremet, originar din localitatea Costiceni. Medicul a decedat la vârsta de 52 de ani din cauza unui stop cardiac, au anunțat colegii săi de breaslă.

„Cu durere în suflet, vă aducem la cunoștință că pe data de 15 mai, la vârsta de 52 de ani, a încetat să mai bată inima medicului chirurg Mihai Șeremet, doctor în științe medicale, o persoană minunată și foarte bună, cu un simț incredibil al umorului. Este o pierdere tragică pentru familia sa, pentru familia noastră medicală și pentru pacienții pe care i-a ajutat. Clinica noastră este profund afectată de această pierdere. Transmitem sincere condoleanțe familiei și ne alăturăm durerii lor. Ne este greu să credem și să acceptăm ceea ce s-a întâmplat. Lumina și memoria sa vor trăi veșnic. Mihai Șeremet va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre!”, se spune într-un comunicat publicat de Centrul Vascular de Vest.

Deși, s-a născut … la Chișinău, la 23 decembrie 1971. Așa a vrut să fie providența, tot ea a ales opțiunea ca Mihai să fie mai aproape de Europa. După primele opt clase (1978-1987) alege medicina. În 1991 este încadrat în câmpul muncii la Stația de Urgență Medicală, după care face studii de specialitate la Institutul de Medicină din Cernăuți (1991-1998) și internatura în domeniul chirurgiei (1998-2000). Din 2003 este angajat ca asistent la Catedra de Chirurgie nr. 1 din Cernăuți.

În anul 2006 susține teza de doctor în științe medicale cu teme „Tratamentul cuprinzător al formelor nodulare de goiter”. Din 2015 deține postul de profesor asociat la Catedra de Chirurgie nr. 1, iar din 2016 perfectează teza de doctor abilitat în medicină cu tema „Optimizarea diagnosticării și tratamentul chirurgical postoperatoriu al acutizărilor de goiter”.

Este autor al peste 200 de lucrări în reviste de prestigiu din Ucraina, Republica Moldova, Germania, România, Austria și nu numai. Are 6 monografii și 14 brevete de invenție. În 2016 a devenit membru al Uniunii Medicale Balcanice.

Mihai Șeremet a fost un chirurg endocrinolog de înaltă calificare care a ajutat peste 1000 de pacienți cu diverse patologii ale glandei tiroide. A fost printre primii medici din Ucraina care a introdus metodele de diagnosticare și tratament minim-invazivă a nodulilor tiroidieni.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii