Societatea Bibliotecarilor Bucovineni a donat circa 700 de volume de carte românească pentru bibliotecile din regiunea Cernăuți

Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, (președinte dr. Vladimir Acatrini), a anunțat că a finalizat cu succes prima etapă a campaniei sale de donație de carte românească din 2024, continuând tradiția de a sprijini dezvoltarea culturală și educațională în regiune. În total, aproximativ 700 de cărți în limba română au fost donate bibliotecilor din ținut, acoperind o gamă diversă de domenii și subiecte.

Printre acestea se numără Biblioteca publică din orașul Noua Suliță, Biblioteca publică „Gheorghe Asachi” din Herța, Biblioteca publică din Storojineț, Biblioteca din Prisăcăreni (comuna Suceveni), Biblioteca „Ion Chilaru” din Molnița (comuna Herța), Biblioteca din Godinești (comuna Herța), Biblioteca din Mălinești (comuna Noua Suliță), Biblioteca școlară din Cireș (comuna Igești), etc.

Această inițiativă, care se desfășoară anual, începând cu anul 2017, are ca obiectiv principal îmbogățirea resurselor bibliotecilor din regiune și promovarea lecturii în rândul comunității românești. Cu sprijinul oamenilor de bună credință din România, inclusiv a Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (coordonată de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu) și Bibliotecii „I. G. Sbiera” din (director dr. Gabriel Cărăbuș), cu care Societatea Bibliotecarilor Bucovineni a stabilit un parteneriat în 2020, campania a reușit să ofere acces la literatură de calitate în limba română.

„Suntem încântați să vedem impactul pozitiv pe care îl are această inițiativă în comunitatea noastră. Lectura este un instrument esențial în dezvoltarea personală și profesională, iar prin aceste donații ne străduim să aducem o contribuție semnificativă în promovarea educației și culturii în rândul tuturor locuitorilor din regiunea noastră”, a declarat Vladimir Acatrini, președintele Societății Bibliotecarilor Bucovineni.

În continuare, Societatea Bibliotecarilor Bucovineni pregătește a doua etapă a campaniei sale de donații, care se va derula până la sfârșitul anului curent. Se estimează că în această etapă vor fi donate aproximativ 3000 de cărți în limba română, în mare parte către bibliotecile școlare din regiune. Această inițiativă continuă să demonstreze angajamentul Societății în promovarea accesului la cultură și educație, având un impact durabil asupra comunității.

Valea Prutului





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii