Întâlnire de suflet cu „Bunicuța poeziilor Amuzante”

Întâlnire de suflet cu „Bunicuța poeziilor amuzante”
Săptămâna trecută, copiii de la Complexului Instructiv-Educativ din localitatea Șendreni (Dranița) cu o deosebită plăcere au întâlnit-o cu pâine și sare pe „bunicuța poeziilor amuzante” Zinaida Smochină-Rotaru.
De data aceasta domnia sa a fost invitată de către șefa grădiniței din cadrul Complexului Instructiv-Educativ, Angela Gherdic, și de bibliotecara Aurica Ștefanco pentru a-și prezenta noile creații poetice în
fața micilor cititori.
Doamna Zinaida Smochină-Rotaru a venit la această sărbătoare, ca de obicei, cu bicicleta ei micuță. În aceea zi șoseaua era acoperită cu polei, cu un covor argintiu. Aerul rece îți afecta respirația, iar gerulețul te pișca de obrăjori. Însă, de dragul copiilor, doamna scriitoare a trecut peste obstacolele naturii, ajungând la destinație bucuroasă și bine dispus.
Doamna Angela Gherdic le-a explicat copiilor în deschiderea sărbătorii că o poezie mereu îți v-a încălzi sufletul.
Referindu-se la creația invitatei, dumneaei a ținut să remarce că conținutul magic și nostim al poeziei Zinaidei Smochină-Rotaru reflectă o căldură inexplicabilă. Copii noștri sunt foarte receptivi. Ei absorb destul de repedea toate informațiile care îi înconjoară. Poezia este un izvor viu, care altoiește o dragoste față de glie și grai, patrie și viață. 



După aceasta prezentare, doamna Zinaida Smochină-Rotaru a recunoscut că poeziile pentru copii înseamnă viață pentru ea.
„Dragostea și durerea sufletească m-au făcut să pun mâna pe condei și să aștern pe hârtie poezii pentru mici cititori. V-am adus astăzi o carte, sper să vă placă. Ea a apărută cu sprijinul lui Sergiu Barbuța. Dacă dumnealui nu se ocupa de paginarea cărții și nu bătea pragul tipografiei, placheta de versuri nu mai vedea lumina zilei.


În continuare micuții de la grădiniță, îmbrăcați în haine naționale, au recitat câteva poezii din volumele anterioare ale poetesei și au dansat dansuri tradiționale românești, printre care: horă moldovenească, sârba, țărăncuța și altele.
Bunicuța le-a povestit copilașilor de unde vine inspirația ei.


-Toate poeziile mele sunt luate din viața reală. De exemplu:

Cățelușul cel sprințar,
A prins din fugă un ziar,
Ce vântul îl răsfoia,
Și prin curte îl purta.

-Eu am văzut această întâmplare și am scris-o pe hârtie.

Mai întâi l-a pipăit,
Pe urmă l-a mirosit,
Așezând-ul în fața sa,
Amărât el se gândea.

Alfabetul de-l știa,
Cât de bine îi prindea;
Cum avea el să citească,
Dar așa e gură-casca.
-Ați auzit, cățelușul nu știe să citească. Însă voi, dragi copilași, cu siguranță când v-a veni timpul, veți învăța carte.
Doamna Zinaida Smochină le-a dorit la tuturor celor prezenți sănătate, binecuvântare de la Dumnezeu, pace în țară, pâine pe masă, apă rece din izvor în casă și fericire în fiecare familie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii