La Marșinți a avut loc tradiționalele Întâlniri de Crăciun

La Marșinți a avut loc tradiționalele Întâlniri de Crăciun
(11 ianuarie 2014)
În ajunul Anului Nou pe stil vechi, la Noua Suliță în fiecare an sunt organizate tradiționalele Întâlniri de Crăciun. Copii și părinți, ansambluri amatoricești și profesioniste, colindători, urători și oameni de cultură se adună pe piața centrală lângă bradul de Anul Nou, ca să aducă zâmbete și bună
dispoziție tuturor oamenilor din ținut.
Anul acesta, din cauza situației anevoioase din Ucraina, directorul Departamentului de Cultură şi Religie al Administaţiei raionale de stat Noua Suliţă, Valentin Scorobagaci a anunţat că de această dată manifestarea culturală de iarnă nu va avea loc.
În pofida suspendării acţiunilor culturale, locuitorii satului Marșinți au hotărât să organizeze la ei acasă acțiunea raională de caritate „Întâlniri de Crăciun”.
Grupuri folclorice din satele Marşinţi, Tărăsăuţi şi Mahala s-au adunat în piaţa centrală a comunei Marşinţi pentru a prezenta tradiţiile strămoşeşti legate de sărbătorile de iarnă.  Organizatorii au reuşit să adune mijloace financiare pentru susţinerea militarilor ucraineni din zona antiteroristă. Participanţii la "Întâlnirile de Crăciun” au primit diplome, iar banii adunaţi de către cetele de colindători şi urători vor fi oferiţi militarilor din raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, care au luptat în Estul Ucrainei şi au nevoie de îngrijiri medicale.








Foto: Вся Новоселиччина

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii