O reîntâlnire de suflet cu militarul Octavian Saca la ȘCG din Vancicăuți




O reîntâlnire de suflet cu militarul Octavian Saca
la ȘCG din Vancicăuți
Cu aceste cuvinte a început discursul său fostul elev al şcolii de cultură generală din Vancicăuţi, absolventul colegiului de medicină din Noua Suliţă, studentul unei instituţii superioare de învăţământ din Cernăuţi, actualmente apără­tor în zona desfăşurării operaţiunilor antiteroriste a ţinutului Lugansc, Octavian Saca. Din spusele lui Octavian elevii clasei a 7-а au înţeles că el îşi iubeşte mult ţara în care s-a năs­cut, îndemnându-i şi pe micii săi consăteni să nu uite niciodată de Patria sa. „Cine, dacă nu noi?” se întreba tănărul luptător din zona de  conflict,  rugându-i  pe  copii  să-
şi iubească ţara şi satul de başti­nă. Fiindcă trebuie să păstrăm ce ceea este al nostru.
Elevii cu o deosebită plăcere şi cu o mare nerăbdare aşteptau această întâlnire. Ascul­tam şi eu cu atenţie vorbele pline de patriotism ale lui Octavian şi observam, cum copiii absor­beau parcă cuvintele oaspetelui, care neconte­nit făcea apelul: să iubim pământul natal, să apă­răm independenţa şi suveranitatea Ucrainei. Că doar numai dragostea de ţară, grija faţă de viito­rul acesteia, stima faţă de cei ce făuresc binele în ţara noastră l-а făcut să fie acolo, unde e ne­voie de apărători şi după spusele lui vor fi aco­lo atâta timp, cât va trebui, pentru că avem nevoie de pace. Cu poezii despre Ucraina, des­pre dragostea de ţară, cântece şi zâmbete, elevii l-au întâmpinat pe apărătorul ţării noastre. Cristina Maneaţa, fiind îngrijorată de soarta copilaşilor, care rămân fără taţi a alcătuit câteva versuri, dedicate celor, care apără pământu­l nostru.
Bucuria lui Octavian era peste măsură. Ori­ce vorbă, orice atenţie a copiilor îi aducea un zâmbet pe buze. De la el am aflat că în zona de con­flict din Estul ţării desenele copii­lor, scrisorile, poeziile şi mesaje­le de mulţumire primite de la ei sunt o alinare pentru tinerii apără­tori. Aşadar, şi elevii clasei a 7-а, din mica lor osteneală au pregă­tit un colet cu lucruri necesare şi produse alimen­tare pentru luptătorii din Estul Ucrainei. De ase­menea, ei au transmis o scrisoare cu cuvinte de mulţumire şi autografele personale. Iar Octavian a fost cel mai privelegiat, el şi-a încărcat sufletul cu multe emoţii pozitive, cu multă dragoste din partea copiilor, şi de acum este şi mai încrezut că trebuie să-şi continuă datoria militară în zona desfăşurării operaţiunilor antiteroriste.

Tamara Rurac, diriginta clasei
a 7-а la ŞCG din Vancicăuţi

Cuvântul Adevărului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii