O întâlnire poetică cu mama la ȘCG din Costiceni
O întâlnire poetică cu mama
„Mama este începutul tuturor începuturilor”, spunea Grigore Vieru, unul din cei mai renumiți poeți basarabeni. Autorul ne accentuează că mama e o ființa spirituală sfântă, dar fizic e totuși muritoare. De aceea trebuie s-o respectam, s-o slăvim și s-o iubim mereu.
An de an, elevii instituțiilor de învățământ din raionul Noua Sulița, ca și colegii săi din întreaga lume civilizată, cinstesc prin diverse programe artistice enigmaticul chip al mamei. Cu ocazia zilei mondiale a celei mai adorabile și gingașe ființe umane, profesoara de limba și literatura  română doamna Luiza Carp și
elevii săi minunați, au organizat în incinta Sălii de Festivități a Școlii medii de cultura generală din localitatea Costiceni, un superb spectacol artistic.
Genericul acestei frumoase sărbători a fost: „O Întâlnire poetică cu mama”. Dragostea și recunoștința elevilor față de ființă înălțătoare și sacră a mamei a fost exprimată atât prin muzică cât și prin versuri.
Sărbătoarea a început cu vizualizarea unei filmuleț despre legenda mamei întruchipate într-un înger-păzitor. Pe parcursul acestui spectacol, elevii au înscenat fragmente din opera literară al iluștrilor scriitori români Mihai Eminescu, Ion Vatamanu, Grigore Vieru, Ion Creangă unde mama apare în diferite ipostaze emoționante. Au fost recitate poezii și interpretate cântece în adresa tuturor mamelor și mamelor-profesoare de către elevii Iustina Carp, Ruslana Gârșcan, Cristina Rotari, Daniel Anastas, Renata Orlova și alții. Ochii mamelor prezente și a celorlalți oaspeți s-au lăsat copleșiți de emoții triste și vesele. Pentru a învoioșa nițel inima părinților cu armonia desăvârșită al anotimpului prezent, eleva clasei a 3-a Caterina Pașalât, care a interpretat rolul frumoasei primăveri, a dăruit tuturor buchețele de flori.
Directoarea școlii Nelea Muntean la fel a rămas încântată de acest spectacol. La final domnia sa le-a adus sincere mulțumiri dirigintei Luizei Carp și tuturor elevilor pentru munca depusă în organizarea acestui scenariu profesionist bine gândit. La fel doamna Luiza în semn de mulțumire a fost onorată din partea elevilor clasei a 11-a, cu un frumos buchet de flori. Toți spectatorii au rămas cu zâmbete pe față și cu o impresie foarte bună față de acestă manifestare artistică.

Sergiu Barbuța

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media