Beneficiile mersului desculț, de ce este bine sa mergi desculț

Beneficiile mersului desculț, de ce este bine sa mergi desculț
În tălpi există nu mai puţin de 7.200 de terminaţii nervoase ce sunt conectate la toate părţile corpului. Aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală şi creier. Prin masaj tălpile, durerile şi stresul se atenuează, iar organismul intră într-o senzaţie confortabilă. În acest sens, mersul desculţ e cel mai bun masaj pentru tălpi.
1. Previne varicele  și  întărește  musculatura
Cea mai mare parte dintre persoanele care suferă de dureri de  picioare au  aceste
probleme din cauza că umblă aproape permanent încălțate. Tratamentul ideal este să umble zilnic desculțe câte un sfert de ora. Mergând în acest fel pe iarbă, nisip sau lemn, vasele de sânge sunt stimulate și se menține forma naturala a piciorului, mușchii se întăresc, iar sistemul nervos se calmează.
Încălțămintea produce o presiune din toate unghiurile piciorului, ceea ce dăunează atât formei, cât și circulației din zona. Aceiași cercetători au relevat ca plimbările în picioarele goale previn apariția varicelor pe picioare. 
2. Previne deformarea picioarelor
Mersul desculț este de ajutor și pentru copiii care prezintă deformări ale picioarelor sau platfus. Copiii care poarta mai mereu încălțăminte, probabilitatea apariției unor deformări ale picioarelor este de trei ori mai mare decât la micuții care umblă desculți.
3. Stimulează gândirea și concentrarea
Mersul cu picioarele goale ajută la eliberarea sentimentelor negative și la restaurarea echilibrului organic și intelectual. Astfel, veți putea gândi mai limpede și va veți concentra mai ușor. De asemenea, contribuie la eliberarea de presiune psihologica ce distruge imunitatea organismului și-l face vulnerabil în fața bolilor.
4. Reduce riscul de obezitate
Mersul fără pantofi, pe iarba sau pe nisip, crește vitalitatea şi energia din organism. Și asta pentru ca stimulează circulația sângelui prin corp, care poarta oxigenul și elementele necesare organismului pentru a lupta cu bolile și cu oboseala. În plus, studii realizate de cercetătorii britanici au mai arătat ca o plimbare zilnica de un sfert de ora, fără încălțăminte în picioare, reduce riscul de obezitate, dar și de apariție a bolilor de plămâni.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii