Grigore Gherman - Grigoraș din Bucovina (2015)

Grigore Gherman - Grigoraș din Bucovina (2015)

Un element autentic al vieții noastre a fost și este muzica tradițională, folclorul strămoșesc, doinele și baladele.

Născut la 23 iunie 1987 în satul Pasat, raionul Herţa, Grigore Gherman a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Cernăuţi şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Acum este profesor de muzică la o şcoală din Bucureşti. Cochetează şi cu muzica uşoară, dar este un interpret fidel al muzicii tradiţionale româneşti.

Grigore nu este doar un interpret talentat, ci şi un creator foarte inspirat şi inventiv, înzestrat de Dumnezeu cu har. În cântecele sale abordează o tematică variată, acordând atenţie, într-o proporţie echilibrată, atât temelor de largă răspândire, cum ar fi cântecele de joc sau cele de nuntă, cât şi altor teme de referinţă pentru tradiţia populară. Tânăr fiind, era firesc să includă în cântecele sale teme de dragoste. Cântă cu drag plaiurile natale şi oamenii acelor locuri de poveste.

Cu un repertoriu muzical ales, tânărul Grigore Gherman își exprimă vocația sufletului său în cele 23 de cântece îmbinate frumos pe CD-ul: „Grigoraș din Bucovina!”. Ele sunt rodul unei iubiri de glie și neam al autorului pe care le prezentăm mai jos.
Toate drepturile asupra materialului audio sunt rezervate de autor.

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media