Parada Portului Popular Românesc din Cernăuți (22 mai 2016)

Parada Portului Popular Românesc din Cernăuți 
(22 mai 2016)
La 22 mai 2016, românii din regiunea Cernăuți s-au prins într-o horă mare pentru a cinsti zestrea inestimabilă a strămoșilor de altădată - costumul popular tradițional.
Ediția a II-a a Paradei Portului Popular Românesc a fost organizată de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți și a avut loc pe principala arteră pietonală al orașului bucovinean, strada Olga Kobyleanska. „Asaltată” de o mulțime de oameni îmbrăcați în costume tradiționale, manifestarea culturală sa dovedit a fi una spectaculoasă.
La paradă au participat diverse colective de artiști amatori și ansambluri etnofolclorice din regiunea Cernăuți (Ropcea, Horbova, Pătrăuții de Jos, Ciudei, Crasna, Oprișeni, Stănești, Carapciu), precum și din România. Raionul Noua Sulița a fost reprezentat de grupurile folclorice din satele Boian (școala medie și gimnaziul „Ion Neculce”), Mahala (grupul Armonia), Marșinți (grupul Țărăncuța) și Tărăsăuți (grupul Aura). 
Apoi, sub cerul liber pe aceiași stradă, interpreții de muzică populară și tinerii dansatori au luat parte la spectacolul folcloric „Cântec, joc și voie bună”, spectacol consacrat împlinirii unui an de la deschiderea Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”. 
VIDEO



























































































-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vă invităm să participați la activitatea culturală: 
„Parada Portului Popular Românesc”
(Cernăuți - 22 mai)
Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у культурному заході:
„Парад національного румунського костюма”
(Чернівці - 22 травня)

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii