Când amintirile-n trecut încearcă să ne cheme…

Când amintirile-n trecut încearcă să ne cheme…
(Mihai Eminescu comemorat la Noua Sulița)
Poet naţional şi universal, Mihai Eminescu este o personalitate emblematică a spiritualităţii româneşti. Interpretându-i opera literară, publicistică şi filozofică, numeroşi exegeţi au văzut în Eminescu sinteza modernă a spiritului naţional, fiind numit „poetul nepereche” (G.Călinescu), „omul deplin al culturii române” (Constantin Noica), „expresia integrală a sufletului românesc” (Nicolae Iorga).
De mai mulţi ani la rând miezul lui Cireşar adună de fiecare dată profesori, elevi şi admiratori ai operei eminesciene din ţinutul nostrum la bustul lui Mihai Eminescu din centrul oraşului.
Anul 2016 este deosebit pentru toată suflarea românească din lume, deoarece se împlinesc 150 de ani de la debutul literar al poetului şi 127 de ani de la trecerea lui în lumea celor drepţi.
Cu acest prilij elevii de la CIE din Marşinţi au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu.
Participarea noastră la manifestările prilejuite de comemorarea lui Mihai Eminescu la 15 iunie este o datorie sfântă şi o obligaţie pe care o avem în faţa elevilor de a-i îndruma spre adevăratele valori cultural, literare şi spirituale ale neamului nostru.
Maria Vornic,
profesoară de limba şi literatura română la CIE din Marşinţi

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii