„Cartea Unește Inimi” - proiect destinat tinerilor cititori din regiunea Cernăuți

„Cartea Unește Inimi” - proiect destinat tinerilor cititori din regiunea Cernăuți


În perioada 11-18 decembrie, coordonatorii viitorului proiect Cartea unește inimi au desfășurat o serie de vizite în Republica Moldova și Ucraina, însoțite de donații de cărți în vederea pregătirii proiectului Cartea unește inimi

Astfel, în data de 11 decembrie, doctorand Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă și prof. Ceică Cristina Luminița, consilier educativ, ambii cadre didactice la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, au pornit într-o nouă vizită în comunitățile românești din Ucraina. 

Cu ajutorul domnilor Vladimir Acatrini și Sergiu Barbuța, colaboratorii de la Societatea Bibliotecarilor Bucovineni, regiunea Cernăuţi, au împărțit peste 250 de cărți de literatură română, în Bibliotecile Satelor Costiceni și Vancicăuți, precum și la Școala Medie de Cultură Generală Bahrinești, din partea partenerilor viitorului proiect: Vâlcu Răzvan, Iva Anițaș Dan Marian, Dăncescu Răzvan Marius, Pașa Sergiu și Duca BogdanColaboratorii din aceste sate: Corețchi Serafima (bibliotecară în satul Costiceni), Zilion Zina (bibliotecară în satul Vancicăuți), Ogranovici Eduard (profesor de istorie la Școala de Cultură Generală Vancicăuți) și Mihail Acatrini (director al Școlii Bahrinești), i-au așteptat și întâmpinat cu multă căldură, amintindu-le astfel de ospitalitatea fraţilor noștri. 

În satul Costiceni au avut bucuria să o cunoască pe doamna poetă Zinaida Smochină Rotaru, care, cu firavele ei mâini scrie calde poezii pentru copii și de asemenea să se revadă cu doamna Viorica Stanciu, ruda vrednicului dascăl al Bajurii, trecut la cele veșnice, domnul Anton Colac.

În data de 13 decembrie 2017 coordonatorii, Postolachi Vasile și Ceică Cristina Luminița, însoțiți de colega Fartușnic Cornelia, secretara Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut au desfășurat o nouă vizită la Liceul Teoretic Lipcani (Republica Moldova), cu o donație de 50 de cărți de literatură din partea partenerilor: Crișan Cristian Ovidiu, Dăncescu Elena Maria, Virghileanu Andreea Valentina și Dăncescu Răzvan Marius. 

La  Liceul Teoretic Lipcani au fost primiți cu aceeași căldură de către neobositele cadre didactice de aici, alegându-se cu o nouă invitație pentru vineri 15 decembrie la Festivalul-Concurs de Datini și obiceiuri de iarnă din cadrul acestui Liceu. Între timp, din partea părintelui Crișan Cristian Ovidiu, partener în cadrul acestui proiect, au fost trimise 60 de reviste de studii teologice partenerului Pașa Sergiu spre a fi distribuite unor  Biserici din Republica Moldova.

Vineri, 15 decembrie, Postolachi Vasile, însoțit de colegii Moga Liliana Adina și Moga Marius, a făcut o nouă vizită în Republica Moldova participând la Concursul de Datini și Obiceiuri de iarnă de la Liceul Teoretic Lipcani, unde au avut surpriza și marea bucurie de a face parte din juriul Concursului. O misiune foarte grea întrucât toate clasele care au evoluat pe scenă au avut o prezentare impecabilă.

Întrucât suntem în plină perioadă a sărbătorilor de iarnă, Moșul Nicolae i-a însoțit în aceste vizite, astfel că elevii de la Liceul Teoretic Lipcani și de la Școala Medie de Cultură Generală Bahrinești s-au bucurat de dulciuri din partea partenerului nostru, domnul avocat Babenco Sorin.

Toate aceste vizite nu au făcut altceva decât să hrănească pe mai departe dorința de a vizita din nou frații cât mai curând. Multumiri din suflet tuturor celor cu inima mare, fara ajutorul carora nu ar fi fost posibil desfasurarea acestor activitati.











Trimiteți un comentariu

0 Comentarii