Toată lumea la plantat copaci: La Mahala a avut loc acțiunea „Eroi au fost, Eroi vor crește”

Toată lumea la plantat copaci: 
La Mahala a avut loc acțiunea „Eroi au fost, Eroi vor crește”
Vineri, 20 aprilie 2018, în satul Ostrița (comuna Mahala) s-a desfășurat acțiunea cultură „Eroi au fost, Eroi vor crește”.
În memoria sutelor de români bucovineni exilați în Siberia sau omorâți la Lunca, dar și cu ocazia marcării Zilei Naționale a Mediului din Ucraina, locuitorii satului au plantat în apropierea bisericii locale, unde curând va fi inaugurat un parc de odihnă, peste 200 puieți de stejar, mesteacăn, molid și larice.
Acțiunea a fost coordonată de doamna Elena Nandriş, primarul comunei Mahala. Manifestarea „Eroi au fost, Eroi vor crește”, la care au participat o mulțime de oameni de toate vârstele, foarte mulți fiind tineri și numeroși părinți împreună cu copiii lor, a început cu o slujbă de pomenire a răposaților, oficiată de preoții Gheorghe și Eugen.
De asemenea, locuitorii comunei Mahala s-au bucurat de prezența unui număr importat de invitați – jurnaliști, parteneri și prieteni, inclusiv oaspeți din Republica Moldova și România.
Manifestarea a continuat cu un mic concert susținut de colectivelor folclorice din localitate, iar la final s-a semnat acordul de înfrățire dintre comuna Mahala și comuna Parcova, raionul Edineț, Republica Moldova.
FOTO&VIDEO: Andrii Romanțov







































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii