Sofia Roșca: Poezie este înțelepciunea care încântă sufletul

Sofia Roșca: Poezie este înțelepciunea care încântă sufletul

Despre poeta populară doamna Sofia Roşca s-a scris foarte mult şi se va scrie şi pe viitor, fiindcă Domnia sa merită. În fiecare număr al ziarului „Cuvântul adevărului” sunt publicate poeziile doamnei Sofia Roşca. Aceste poezii sunt citite cu mare interes de tinerii cititori, dar mai ales de iubitorii de poezie. Le citesc şi eu cu mare atenţie şi întotdeauna primesc o mare plăcere sufletească. De mare succes se bucură toate poeziile: „Fără preţ”, „Cine a spus”, „Roada vieţii”, „Ce bine, când ai o fată”, „O, Marie, primăriţă”, „Un buchet de bucurii”, „Paginile vieţii”, „Nădejdea este un testament”, „Mama” şi multe altele. Darul de a scrie o poezie este dat de la Dumnezeu, a spus doamna Sofia Roşca.

Tematica poeziilor doamnei Roşca este diversificată şi bogată. O parte din poezii sunt consacrate familiei, oamenilor harnici şi gospodari, cât şi credinţei în Bunul Dumnezeu. Versurile dumneaei au un lirism atrăgător şi plăcut sufletului. Citindu-le cu mare atenţie, descoperi durerile sufleteşti ale autorului pe parcursul vieţii, totodată, poeziile au un izvor nesecat în adâncul creaţiei populare pe care-l posedă cu mare sfinţenie. Poezia este o lacrimă de dor, bucuria sufletului, oglinda frumuseţii redate pe hârtie.

Versurile doamnei Sofia sunt atrăgătoare şi ne insuflă dragostea de a trăi şi făuri un viitor mai bun. Prin cuvintele bine aranjate în versuri doamna Roşca a adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii literare şi spiritualității universale. Ce frumos este, când cineva recită o poezie, ce bucurie în suflet. Poezia rămâne veşnic tânără şi frumoasă, şi nicicând nu îmbătrâneşte.


Andrei COLAC,
veteran al culturii din satul Costiceni

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media