Sfânta Cuvioasă Parascheva, cinstită în satul Mălinești

Marți, 27 octombrie 2020, zi în care creștinii ortodocși de stil vechi o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, biserica din satul Mălinești, o localitate de oameni vrednici și gospodari din comuna Noua Suliță, regiunea Cernăuți, și-a serbat hramul.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată un sobor de preoți și diaconi în frunte cu duhovnicul raionului Noua Suliță, Protoiereul Dumitru Mițiței. Din soborul slujitor a făcut parte şi parohul bisericii locale, preotul Marin Saranciuc.

Sfânta Parascheva, cunoscută și sub numele de Ocrotitoarea Moldovei, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la biserica ce poartă hramul Cuvioasei. Încă de la primele ore ale dimineții, enoriașii au venit la biserică, unde s-au rugat pentru pace și sănătate. După Sfânta Liturghie soborul preoțesc au înconjurat biserica cu citirea celor patru Evanghelii, apoi a fost oficiat un Moleben cu rugăciuni către Sfânta Parascheva pentru bunăstarea localnicilor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, preoții i-au îndemnat pe credincioșii prezenți la slujbă să urmeze modelul de viețuire și de sfințenie al Sfintei Cuvioase Parascheva.

De menționat că lăcașul de cult din Mălinești a fost ridicat în anul 1864. Conform recensământului din 2001, majoritatea populației din acest sat era vorbitoare de română (94,96%), existând în minoritate și vorbitori de ucraineană (4,06%).
Valea Prutului










Trimiteți un comentariu

0 Comentarii