Ziua Națională a României celebrată la Cernăuți (28 noiembrie 2021)


Cu ocazia Zilei Naționale a României, Consulatul General al României la Cernăuţi a organizat un eveniment aniversar la Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din capitala Bucovinei istorice, notează Agenția BucPress.

În cadrul evenimentului, desfășurat sub forma unei serbări câmpenești, cu respectarea tuturor normelor epidemiologice în vigoare impuse de criza pandemică actuală, au fost prezentate tradițiile culinare și folclorice românești.

Irina-Loredana Stănculescu, consulul general al României la Cernăuți, a menționat în discursul său că Ziua Națională a României este o sărbătoare a tuturor românilor. O prioritate a politicii externe a statului român este protejarea drepturilor comunității românești din Ucraina și păstrarea identității naționale și lingvistice. Potrivit consulului general, România sprijină Ucraina pe calea aspirațiilor europene și o așteaptă în marea familie europeană.

Au felicitat poporul român și România cu prilejul Zilei Naționale guvernatorul regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk și președintele Consiliului Raional Cernăuți, Ruslan Domnițac, care au menționat proiectele ucraineano-române de succes.

Consulatul general al României la Cernăuți a oferit diplome de excelență unor oameni de cultură, profesori, jurnaliști și artiști din Ținutul Herța, nordul Bucovinei și nordul Basarabiei care au contribuit la păstrare și promovarea valorilor naționale românești.

A urmat un spectacol folcloric la care au participat colective folclorice și de dansatori din regiunea Cernăuți, dar și interpreți consacrați ca Ilie Caraș și Luciana Hakman ș.a.

Foto: Valea Prutului













































Trimiteți un comentariu

0 Comentarii