O icoană brodată cu mărgele, la loc de cinste în Biserica din Coșuleni, nordul Basarabiei


În Duminica Floriilor, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Coșuleni, comuna Mămăliga, a fost sfințită o icoană care înfățișează Învierea Domnului Iisus Hristos, brodată cu mărgele de broderița locală Angela Târsâna.

Mărimea pânzei ornamentate cu dragoste, răbdare și multa trudă este de 1,70 pe 1,40 cm, iar dimensiunea icoanei se ridică la peste doi metri, potrivit doamnei Angela.

Pentru crearea acestei opere de artă, inspirate de divinitate, au fost utilitate 360.000 de mărgele, aproximativ patru kilograme.

Domnul Dinu, soțul meșteriței, a estimat că soția sa a lucrat asupra acestei icoane splendide timp de 1024 de ore.

Acum, Icoana Învierii Domnului Iisus Hristos, care marchează un eveniment atât de important al credinței creștine, subliniază puterea binelui și ne arată sensul vieții, ocupă un loc central între sfintele icoanele din locașul de închinăciune.

Doamna Angela mărturisește că icoana a fost concepută anul trecut după Sfintele Paști. Femeia nu a stabilit vreo limită de timp în ceea ce privește finalizarea ei, cu coate că a avut de parcurs un drum de muncă asiduă. Odată cu începerea războiului, însă, femeia a decis să termine lucrarea voluminoasă până la Duminica Floriilor, pentru ca sfânta icoana să fie sfințită și depusă în biserică, iar apoi în Noaptea Învierii ei să se închine credincioșii din sat.

Duminica trecută, icoana brodată a fost sfințită de părintele Ruslan Barbacari.
Valea Prutului



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii