In Memoriam: Militarul Ion Rotari din Costiceni


Vineri, 7 aprilie 2023, s-a anunțat vestea tragică a decesului militarului Ion Rotari din Costiceni, ce a căzut cu moarte de erou în luptele crâncene din Bahmut. Vestea tragică a morții militarului în vârstă de 28 de ani a cutremurat întreaga comunitate.

La 8 aprilie cortegiul funerar al militarului a fost primit cu onoruri la locul său de baștină și întâmpinat ca un erou. În aceste momente de tristețe și durere, comunitatea locală a rămas profund marcată de această pierdere irecuperabilă.

Ion a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare luni, 10 aprilie. La ceremonia religioasă, alături de familia îndurerată au participat sute de localnici, camarazi, prieteni și toți cei care l-au iubit și cunoscut.

El a fost un patriot adevărat. Chiar la începutul invaziei la scară largă și de război de agresiune inițiate de Rusia împotriva Ucrainei, Ion a părăsit orașul italian Milano și s-a întors acasă, unde ca voluntar s-a înscris în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Militarul a pierdut viața pe câmpul de luptă în timp ce apăra cu curaj și devotament țara. Acesta este un adevărat erou al timpurilor noastre, care și-a dedicat viața pentru a proteja valorile democrației și libertății.

Prin sacrificiul său suprem, Ion Rotari a demonstrat un devotament deosebit față de popor și jurământul său militar. Sacrificiul și curajul lui vor rămâne întipărite în memoria noastră, iar numele său va fi adăugat la lista eroilor care și-au dat viața pentru apărarea libertății și independenței Ucrainei.

Să ne amintim întotdeauna de jertfa sa și să fim recunoscători pentru toți cei care luptă pentru țara noastră.

Îngerii să-ți vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Odihnă veșnică în lumina Împărăției Sale! Sincere condoleanțe familie, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și iubit!

Societatea culturală „Valea Prutului”






Trimiteți un comentariu

0 Comentarii