Copii sănătoşi – o naţiune sănătoasă (Tărăsăuți)




Copii sănătoşi – o naţiune sănătoasă
„În cazul în care omul însuşi are grijă de sănătatea sa, este dificil de a găsi un medic care ar şti mai bine ce este de folos pentru sănătatea lui, decât el însuşi”. (Socrate)
Este bine cunoscut faptul că sănătatea este cea mai de preţ, nu numai pentru o persoană aparte, ci pentru întreaga societate. Sănătatea şi educaţia sunt componente complementare ale unei vieţi de succes de zi cu zi. Bazele unei atitudini conştiente faţă de sănătatea proprie sunt altoite încă din copilărie. Funcţionarea normală a corpului, starea bună de sănătate este cheia succesului în educaţie şi muncă.
 Prin urmare, direcţiile prioritare în activitatea ŞCG din Tărăsăuţi sunt de a stabili bazele unui stil de viaţă sănătos pentru fiecare elev. În acest an, pe lângă şcoala noastră a lucrat tabăra „Romaniţa”, unde şi-au întremat sănătatea 152 de elevi, dintre care 128 elevi – din grupa primară şi 24 de elevi – din categoriile privilegiate. Programul taberei a fost destul de semnificativ: în fiecare zi au lucrat diferite cercuri şi o bibliotecă, au fost organizate diverse excursii şi concursuri, la care cu plăcere au participat toţi elevii. Aici copiii noştri s-au simţit şi actori, şi cântăreţi, şi dansatori, şi pictori, şi scriitori.

Cristina Chelea,
directoarea taberei „Romaniţa” 
de pe lângă ŞCG din Tărăsăuţi
(Cuvântul Adevărului)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii