Dragostea faţă de şcoală a rezistat peste ani... (Noua Sulița)




Dragostea faţă de şcoală a rezistat peste ani...
Orice om este capabil să facă fapte bune, de aceea, nu trebuie să ne fie frică să le facem. Deseori se spune că trebuie să facem bine şi atunci lumea va deveni mai bună.
Unul din exemplele de bunătate altruistă este cadoul pentru instituţia noastră de învăţământ din partea absolvenţilor anului 1994: Ghenadie Pavliuc, Teodor Pânzari, Alina Ştefanesa, Natalia Gulipac, Alexandru Pascariuc, Alexandru Tomic. Dragostea lor pentru şcoala natală a rezistat şi peste 20 de ani după absolvire, când au făcut o donaţie instituţiei de învăţământ – au restaurat fântâna, care a înfrumuseţat curtea şcolii. Doar apa este viaţă, iar apa curată – baza sănătăţii.
Părintele Eugen, parohul bisericii Adormirea Maicii Domnului din Noua Suliţă, care la rugămintea noastră a sfinţit fântâna, a spus următoarele: „Peste tot este apă, dar e foarte greu să sapi o fântână cu apă bună. Din bătrâni se spune că omului, care va jertfi pentru un izvor de apă, i se va întoarce însutit.” De aceea, vă mulţumim, dragi absolvenţi, pentru această faptă bună. Fie ca Dumnezeu să vă dăruiască fericire, sănătate şi armonie în familie.
Cu respect, elevii, părinţii şi colectivul pedagogic
de la liceul raional din Noua Suliţă
Cuvântul Adevărului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii