Cine uită trecutul este condamnat să-l repete

Cine uită trecutul este condamnat să-l repete
(La Boian a fost dezvelită o placă comemorativă în cinstea
consatenilor deportați în aprilie 1916 de către autoritățile țariste)
Pe 24 aprilie 2016, în ziua Marii Sărbători de Florii în străvechiul și frumosul sat Boian din inițiativa primarului Gheorghe Demenciuc, cu ajutorul puterilor locale și susținerea harnicilor gospodari din sat a fost dezvelită o piatră comemorativă în cinstea și memoria acelor consăteni, care în aprilie 1916 au fost duși cu forța în Imperiul rus (guberniile Astrahan și Saratov). Cei care au supraviețuit s-au reîntors și au renăscut satul din cenușă... - informează bloggerul Vasile Rauț pe pagina sa de facebook.
La ceremonie au fost prezenți doamna Eugenia Boiko, șefa Consiliului raional Nouă Suliţa, D-nul Edmond Neagoe, Consul la Consulatul General al  României la Cernăuţi,  președeintele Scoietății regionale „Golgota”, Octavian Voronca, boinceni de bună credință, precum și oaspeți din regiune.
Slujba Religioasă a fost oficiată de preotul Vasile Nicoriuc din Boian. Tinerii și copii din Boian au prezentat un recital de pomenire și cinstire generațiilor de ieri și de mâine. La sfârșitul ceremoniei în semn de recunoștință au fost depuse flori și coroane. Cine uită trecutul este condamnat să-l repete!




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii