Ziua Tineretului - Sărbătoarea spiritului energic la Costiceni (26 iunie 2016)

Ziua Tineretului - Sărbătoarea spiritului energic la Costicen
(26 iunie 2016)


În fiecare an,  în ultima duminică a lunii iunie în Ucraina și Belarus este sărbătorită „Ziua Tineretului”. Această zi devine o sărbătoare tradițională și în localitățile rurale din regiunea Cernăuți.
În comuna Costiceni, raionul Noua Sulița, bunăoară, evenimentul dedicat generației tinere, a reușit să se bucure de mare succes. Datorită unor bravi gospodari și oameni de vază din sat, cum ar fi primarul comunei Vladimir Lupoi, șefului căminului cultural - Dorin Captari și profesorul de educația fizică - Adrian Stanciu, sărbătoarea s-a deosebit cu mult de cele din anii precedenți, fiind mult mai interesantă.
Acțiunea închinată celor care pe bună dreptate reprezintă cea mai activă pătură a societății noastre, a avut loc pe terenul sportiv din satul Costiceni cu participarea a zeci de tineri, copii și părinți din cele trei sate ale comunei.
Cei mai „voinici haiduci ai neamului” au participat la diverse competiții sportive și mini campionatele, cum ar fi (trânta, voleiul, tragerea frânghiei, ping-pong și jocul de dame). 
Pe parcurs, tinerii din Costiceni au demonstrat că sănătatea constă în mișcare și istețime. Toți participanții au fost premiați, iar învingătorii au obținut în dar tradiționalul „berbec și cocoș”.
Bine ar fi dacă exemplul locuitorilor comunei Costiceni îl vor urma și alte localități, astfel viața satului se va înviora cu mult.
Sergiu Barbuța





































Trimiteți un comentariu

1 Comentarii