„Cartea unește inimi”. Un gest frumos pentru tinerii cititori din regiunea Cernăuți

„Cartea unește inimi”. Un gest frumos pentru tinerii cititori din regiunea Cernăuți


Lot de carte românească pentru două instituții din regiunea Cernăuți. La finele lunii octombrie, Biblioteca sătească din Costiceni, raionul Noua Suliță și Școala medie de cultura generală din Băhrinești, raionul Hliboca, au primit pentru prima dată o donație de carte în limba română de la o instituție de învățământ public din județul Botoșani, România.
Este vorba despre mai multe volume de cărți duhovnicești donate tinerilor cititori creștini, în urma unei acțiuni de colectare de carte făcută în vederea derulării proiectului transfrontalier „Cartea unește inimi”.
Cărțile au fost duse în satele respective de o delegație de coordonatori ai proiectului propriu zis de la Școala Gimnazială Nr.1 Rădăuţi-Prut, drd. Vasile Postolachi, prof. Cristina Ceică și prof. Valentina Neamțu. Oaspeții din județul Botoșani au vizitat Biblioteca sătească din Costiceni precum și orașul Cernăuți unde au avut o întrevedere amicală cu bibliotecarele Serafima Corețchi și Viorica Stanciu, dar și dialogări cu membrii Societății Bibliotecarilor Bucovineni din regiunea Cernăuți, reprezentată de președintele Vladimir Acatrini și vicepreședintele Sergiu Barbuța, care au răspuns pozitiv la solicitarea de a demara proiectul educativ transfrontalier „Cartea unește inimi”, alături de alți participanți din România, Republica Moldova și Spania.

Comentarii

Activitățile noastre

Fototeca Valea Prutului (Fotografii Vechi)

Hărți vechi

Statistici

Free counters!

Parteneri media