100 de ani de la nașterea compozitorului Ștefan Sabadaș

Pe data de 5 iunie 2020 se împlinesc 100 de ani de la nașterea compozitorului și dirijorului ucrainean Ștefan Sabadaș (1935-2005), artist emerit (1965) și artist al poporului (2000) din Ucraina, original din cătunul Făgădău care aparține de comuna Vancicăuți, regiunea Cernăuți.

Una dintre cele mai mari distincții pentru Ștefan Sabadaș a devenit interpretarea zilnică a piesei „Mariciсa” de pe turnul Primăriei orașului Cernăuți. Oameni din întreaga lume vin în capitala Bucovinei pentru a asculta această frumoasă melodie a iubirii, dragostei față de meleagul natal și viața pământească, alcătuită de acest talentat compozitor născut la Făgădău.

Cu ocazia centenarului nașterii compozitorului, lucrătorii și tinerii artiști ai Casei de Cultură din satul Vancicăuți, director Vladimir Rața, au organizat o serie de activități cultural-artistice jubiliare.

Mai multe despre viața și activitatea renumitului compozitor găsiți aici: Stepan Sabadaș — artist emerit al RSSU, artist al poporului din Ucraina, compozitor, dirigent.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii